سایر تجهیزات مخابراتی

امروزه، در تعریفی جدید تجهیزات مخابراتی در مترادف با تجهیزات شبکه در نظر گرفته می‌شود، زیرا هر دو از روش‌های بسیار مشابهی استفاده می‌کنند و اهداف آن‌ها با یکدیگر در هم تنیده است. هر دو برای عملکرد مناسب اغلب به نرم‌افزار اعتماد می‌کنند و البته این به تکنسینی بستگی دارند که هم سخت‌افزار و هم نرم‌افزار را می‌فهمند. در ابتدا، تجهیزات ارتباط از راه دور به تجهیزات مورد استفاده در یک شبکه تلفنی اطلاق می‌شد، اما اکنون این تجهیزات، مدرن‌تر از فناوری اطلاعات هستند.
 
سایر تجهیزات مخابراتی

انواع مختلف تجهیزات مخابراتی

انواع تجهیزات مخابراتی در سیستم ارتباط از راه دور جدید شامل موارد زیر است:
  • تجهیزات سوئیچینگ عمومی شامل تجهیزات آنالوگ و دیجیتال
  • تجهیزات انتقال شامل خطوط انتقال، ایستگاه‌های گیرنده پایه، مالتی پلکسرها، ماهواره‌ها و …
  • تجهیزات محل مشتری شامل سوئیچ‌های خصوصی، مودم‌ها، روترها و …

رک Rack مخابراتی

رک rack محفظه ای است که در آن تجهیزات مخابراتی و شبکه مانند سوئیچ ، سرور، روتر و کابل قرار می گیرند. با قرار دادن تجهیزات شبکه درون رک، علاوه بر نظمی که بر دستگاه ها و کابلها می بخشد، مانع از آسیب دیدن آنها نیز می گردد.رک شبکه در دو نوع دیواری و ایستاده ساخته می شود که با توجه به تعداد تجهیزات و گستردگی شبکه، می توان یکی از دونوع ایستاده و دیواری با عمق و ارتفاع متفاوت را انتخاب نمود. 

ترمینال مخابراتی

ترمینال مخابراتی مانند ترمینال پیچی دارای دو پورت ورودی و خروجی است که باعث انتقال اطلاعات بین سیم های وارد شده از طرف مخابرات و سیم های رانژه می شود.در دستگاه های سانترال می توان از این ایزار برای پست های تلفن شرکت و یا سازمان استفاده نمود.

کابل فیبر نوری

کابل فیبر نوری کابلی است که از آن در اتصالات شبکه فیبر نوری استفاده می گردد. یک کابل فیبر نوری مجموعه از رشته های شیشه ای بسیار نازک می باشد و دارای سرعت بسیار بالایی در انتقال داده در مقایسه با کابل شبکه مسی است. از مزایای کابل فیبر نوری می توان به مواردی مانند پهنای باند بالا، انعطاف پذیری زیاد و عدم اشتعال آن اشاره نمود. در بخش تجهیزات شبکه، اطلاعات انواع کابل فیبر نوری Nexans، کابل فیبر نوری آلفافونت، کابل فیبر نوری اینفیلینک، فیبر نوری شهید قندی و سومیکو قابل مشاهده بوده و همچنین می توانید مشخصات و قیمت خرید تجهیزات مخابراتی پسیو شبکه را نیز مشاهده نمایید.

کابل 

کابل ها معمولا به سیم هایی گفته میشود که توسط آن جریان الکتریکی انتقال داده میشود که در واقع یک یا چند سیم یا طناب در کنار هم و یا به صورت بسته، به هم پیچیده ویا به یکدیگر بافته شده اند که آنها برای شکل دادن به یک مجموعه یگانه مورد استفاده قرار می گیرند. در تجهیزات مخابراتی بدلیل ماهیت هر چه بهتر انتقال دیتا معمولا از کابلهای کواکسیال استفاده میشود.

کابل کواکسیال 

کواکسیال به کابلی گفته میشود که علاوه بر مغزی دارای یک سری رشته سیم است که دور تا دور مغزی را احاطه کرده است. این کابلها به کابل شیلد دار هم معروفند. این شیلد ها به عبور بهتر فرکانس روی مغزی کمک میکند و باعث میشود فرکانس افت کمتری در طی مسیر داشته باشد.کابلهایی که درتقویت کننده آنتن موبایل استفاده میشوند دارای مشخصات ایست که به آنها اشاره میکنیم. اولین مشخصه کابلهای استفاده شده در تقویت کننده آنتن موبایل میزان افت آن در فرکانسهای بین 1گیگاهرتز تا 3 گیگا هرتز میباشد.این میزان افت در فرکانسهای مختلف، متفاوت میباشد که معمولا در دیتا شیت این محصولات بصورت کامل ذکر شده است. تطبیق امپدانس این کابلها در تقویت کننده آنتن موبایل 50 اهم میباشد. در نتیجه کابلهای 75 اهم مناسب استفاده در تقویت کننده های آنتن موبایل نیستند. باید توجه داشته باشید که در مسیر های بالای 100 متر میبایست از کابلهای هلیاکس یا فیدر استفاده کنیم.

کابل های هلیاکس و RGB

کابلهای هلیاکس افت بسیار کمی در مسیر های بالا دارند. کابلها در تجهیزات مخابراتی اهمیت ویژه ای دارد. انتقال بخش مهمی از فرکانس موبایل توسط کابلها انجام میشود. چنانچه کابل مناسبی انتخاب نشود در مکالمات دچار اختلال خواهید شد. کابل RG8 یکی از پر کاربرد ترین و متناسب ترین کابلها جهت استفاده از تقویت آنتن موبایل میباشد.

آنتن 

آنتن قطعه ایست که امواج الکتریکی را دریافت و یا ارسال میکند. آنتن در واقع یک افزارهٔ مخابراتی است که کار آن تبدیل نشانک‌های الکتریکی به موج‌های الکترومغناطیسی در حالت فرستندگی و تبدیل موج‌های الکترومغناطیسی به نشانک‌های الکتریکی در حالت گیرندگی است. آنتنهای بکار گرفته شده در تجهیزات موبایل و تجهیزات تقویت کننده موبایل عمل ارسال و دریافت همزمان انجام میشود.

کانکتور 

کانکتور به اتصالاتی میگویند که کابل را به تجهیزات دیگر متصل میکنند. کانکتور ها بر اساس سایز و نوع کابلی که بر روی آن مونتاز میشوند تقسیم بندی میشوند. فاکتور های فرکانس عبوری، توان و VSWR از عوامل مهم انتخاب در آنها میباشد. در تجهیزات تقویت آنتن موبایل معمولا از کانکتور های NType استفاده میشود. روش مونتاژ و نصب برروی کابل در کاتالوگ این محصول درج شده است. دقت داشته باشید که اتصال صحیح و مونتاژ درست آنها بسیار مهم است و در ایجاد یک اتصال صحیح و بدون برگشتی اهمیت ویژه ای دارد.

کاربرد کانتور

رابط Male to Male و Female to Female از انواع دیگر اتصالات کاربردی در سیستم تقویت کننده آنتن موبایل میباشند. کانکتور های بکار گرفته شده در تقویت کننده آنتن موبایل میبایست تطبیق امپدانس 50 اهم،برگشتی زیر 1.5 و فرکانس عبوری تا 6GHZ داشته باشند. در غیر اینصورت محصول نهایی شما با کیفیت نخواهد بود. سایزهای SMA،7/16 و 1/2 از پر کاربرد ترین کانکتورهای مخابراتی در سیستم تقویت آنتن موبایل میباشد.