تاريخ انتشار : 1401/08/05 - 10:34
كد :90

وزن موتور آسانسور

یکی از اولین مسائلی که برای انتخاب موتور آسانسور باید به آن توجه داشته باشید، وزن موتور آسانسور است. ممکن است برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که وزن موتور آسانسور چقدر است؟

همان طور که می دانید هر وسیله ای ظرفیت مشخصی دارد و استفاده بیشتر از ظرفیت آن موجب آسیب به آن وسیله می شود، موتور آسانسور نیز از این قائده مستثنا نیست.

وزن انواع موتورهای آسانسور با هم تفاوت دارد و هر کدام از آن ها با توجه به وزنشان ظرفیت خاصی دارند و فشار بیش از اندازه به این موتورها موجب خرابی و آسیب به آن می شود. در ادامه اطلاعات بیشتری در این خصوص به شما ارائه خواهیم داد.

ضرورت بازسازی آسانسور

فروش قطعات آسانسور

لیست وزن موتورهای آسانسور

موتور آسانسور اصلی ترین بخش یک آسانسور است و وظیفه تامین انرژی را بر عهده دارد. برای انتخاب موتور آسانسور گزینه های متعددی پیش رو دارید و هر کدام از نمونه های آن ها وزن مشخصی دارند. برای مثال برای آسانسورهایی که وسایل سنگین را با آن حمل می کنند باید از موتورهایی استفاده شود که وزن بالاتری دارند که در نتیجه این موتورها توان بالاتری هم خواهند داشت.

قلب تپنده‌ی هر آسانسور یک الکتروموتور است که نیروی محرکه‌ی لازم جهت حرکت و جابه‌جایی را تولید می‌نماید. بر همین اساس حمل وزن کابین و بارهای آسانسور بر عهده‌ی الکتروموتور آسانسور است. سرعت و شتاب کابین با کنترل و انتقال نیروی موتور انجام می‌پذیرد. تمامی پارامترهای حرکت از جمله یکنواختی، دستیابی به حداکثر سرعت، کاهش سرعت قبل از توقف و… بستگی به نوع موتور آسانسور (Elevator Motor) دارد. با توجه به کاربرد آسانسور از ترکیب‌های متفاوتی از انواع موتور و سیستم‌های کنترل سرعت، جهت مدیریت حرکت کابین استفاده می‌شود.

انواع موتور آسانسور

موتورهای آسانسور به طور کلی شامل دو دسته‌ی موتورهای گیرلس و موتورهای گیربکسی ‌می‌شود. ساختمان کلی این موتورها نسبتا شبیه به هم می‌باشد. تفاوت عمده‌ی این موتور در توان و نحوه‌ی عملکرد آنها در سیستم آسانسور می‌باشد. در موتورهای گیرلس نیرو محرکه از طریق اتصال مستقیم روتور به قرقره‌ی کششی منتقل می‌شود و در موتورهای گیربکس‌دار، برای این انتقال نیروی محرکه از فلکه هرزگرد استفاده می‌شود.

موتور گیربکسی آسانسور

در این موتورها نیروی الکتروموتور توسط یک قرقره‌ی کششی و چرخ‌دنده به کابین آسانسور جهت بالا یا پایین رفتن منتقل می‌شود. در این موتورها، گیربکس یا همان چرخ‌دنده، واسط بین موتور و کابین است که انعطاف‌پذیری لازم را بوجود می‌آورد. وجود چرخ‌دنده باعث افزایش قدرت این موتورها شده است. برق ورودی به موتور باعث چرخش روتور شده و چرخش روتور سبب به چرخش در‌آمدن گیربکس متصل به روتور می‌شود. گیربکس این نوع موتورها به وسیله یک میله به روتور متصل‌ است. چرخش گیربکس باعث به حرکت درآمدن چرخ دنده‌ها می‌شود و با چرخش چرخنده‌های متصل به گیربکس، فلکه گیربکس شروع به چرخش می‌کند و سیم بکسل را موافق جهش چرخش موتور به حرکت در می‌آورد. حرکت این مجموعه باعث جابه‌جایی کابین و همچنین وزنه تعادل آسانسور می‌شود. قدرت بالا، بازدهی ۸۵% و ارزان بودن نسبت به موتورهای گیرلس، از برتری موتورهای گیربکس دار است. موتورهای گیربکس آسانسور را به دو دسته‌ی دوسرعته و تک‌سرعته تقسیم‌بندی می‌کنند.